contact & route

(0488) 48 13 10

Projecten

Het past niet precies in het lesprogramma, maar we zijn er wel héél trots op! Dat zijn onze projecten! Een indrukwekkende reis naar het buitenland, bijvoorbeeld. Of samen als één man tegen discriminatie en uitsluiting. Op deze pagina’s lees je alles over deze projecten.

 

 

Op Expeditie

 

Bij Helicon VMBO Kesteren gaan we regelmatig op expeditie. Het kan zijn dat we letterlijk naar buiten gaan, maar op expeditie kan ook betekenen dat we bij een bedrijf op bezoek gaan, of dat we een opdracht een geheel andere werkvorm meegeven. Als team van onze school zijn wij ervan overtuigd dat leerlingen zich het beste ontwikkelen in een omgeving waar leren leuk en uitdagend is, waar de natuurlijke nieuwgierigheid van de leerling wordt geprikkeld. Met expeditie onderwijs geeft onze school invulling aan deze omgeving.

 

Een expeditie is te herkennen aan:

  • Leerling heeft een keuze
  • Leerling heeft een eigen leerdoel
  • Leerling kijkt terug en reflecteert

 

Zelf kiezen is leuk omdat leerlingen gaan doen waar ze goed in zijn en waar hun interesse ligt. De leerling wordt mede-eigenaar van de les en stuurt daarmee het eigen leren aan. De docent stimuleert en ondersteunt de leerling om uitdagende keuzes te maken in een veilige leer- en werkomgeving. Structuur, rust en veiligheid zijn hierin belangrijke waarden waarbij we tevens graag uitdagen om buiten de lijntjes te kleuren.

Projecten