contact & route

(0488) 48 13 10

Typisch Helicon

Helicon VMBO Kesteren staat voor veiligheid, kleinschaligheid en afwisseling. We willen van betekenis zijn voor onze leerlingen. Daar zorgen we voor met goed onderwijs, sterke leerlingbegeleiding en oprechte aandacht. Kies je voor Helicon, dan kies je voor ‘groen’ onderwijs. Voor een actieve, praktijkgerichte school met oog voor mens en omgeving. Onze school is persoonlijk en overzichtelijk, we vinden het belangrijk dat de leerlingen zich snel thuis voelen. We houden van hard werken, maar wel met veel plezier!

 

Onze visie op onderwijs:

De leerling:

·         staat centraal

·         is (mede)verantwoordelijk voor het leerproces

·         wordt uitgedaagd tot het leveren van prestaties

·         wordt begeleid in zijn totale ontwikkeling

 

Leren:

·         gebeurt binnen- en buitenschools

·         doen we van en met elkaar

·         vooral door doen

·         is leuk door successen

·         door samenhang

 

De leerwereld is:

·         de leefwereld van de leerling

·         uitdagend voor de leerling

·         veilig en kleinschalig

·         breed met groen

·         modern, duurzaam en contextrijk

 

De docent is:

·         organisator, stimulator, initiator, coach en controller

 

 

Op Expeditie

Bij Helicon VMBO Kesteren gaan we regelmatig op expeditie. Het kan zijn dat we letterlijk naar buiten gaan, maar op expeditie kan ook betekenen dat we bij een bedrijf op bezoek gaan, of dat we een opdracht een geheel andere werkvorm meegeven. Als team van onze school zijn wij ervan overtuigd dat leerlingen zich het beste ontwikkelen in een omgeving waar leren leuk en uitdagend is, waar de natuurlijke nieuwgierigheid van de leerling wordt geprikkeld. Met expeditie onderwijs geeft onze school invulling aan deze omgeving.

 

                Een expeditie is te herkennen aan:

-          Leerling heeft een keuze

-          Leerling heeft een eigen leerdoel

-          Leerling kijkt terug en reflecteert

 

Zelf kiezen is leuk omdat leerlingen gaan doen waar ze goed in zijn en waar hun interesse ligt. De leerling wordt mede-eigenaar van de les en stuurt daarmee het eigen leren aan. De docent stimuleert en ondersteunt de leerling om uitdagende keuzes te maken in een veilige leer- en werkomgeving. Structuur, rust en veiligheid zijn hierin belangrijke waarden waarbij we tevens graag uitdagen om buiten de lijntjes te kleuren.